chrome firefox opera safari iexplorer

Близько 20 млн українців мають підвищений ризик захворіти на грип – експерт

05 листопада 2013 о 12:52

В Україні налічується близько 18-20 млн осіб, які входять до груп ризику захворюваності на грип. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав Директор Київського обласного лабораторного центру Державної санітарно-епідеміологічної служби України Віктор Ляшко.

В.Ляшко зазначив, що існує дві групи ризику захворюваності на грип – професійна і медична, загальна чисельність українців у яких становить близько 18 млн.

«До професійної групи ризику відносяться усі працівники МВС, соціально-культурної галузі і побутового обслуговування, де високий рівень контакту з іншими людьми. А до того ж, у нас велика кількість просто працюючих людей. Плюс ще група ризику за медичними показами – люди похилого віку, діти, особи з хронічними захворюваннями, а в нас же здоров'я населення в цілому не дуже. Тому цифра повністю реальна», — пояснив В.Ляшко.

В.Ляшко наголосив на тому, що особам із груп ризику необхідно щепитись проти грипу.

«Їм усім рекомендовано вакцинуватись в першу чергу, тому що це допомагає попередити захворювання», — зазначив В.Ляшко.

Нагадаємо, відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№ 595, щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути