chrome firefox opera safari iexplorer

До новорічних свят квитки на поїзди подорожчають на 10%

12 листопада 2013 о 14:05

В ж / д касах готуються до новорічного ажіотажу . Вже завтра , з 8 ранку , розпочнеться продаж квитків на святкові дні ( за 45 діб ) — 27 грудня, у четвер купимо на 28- е і т. д., повідомляють Вести.

Квитки на дати з 25 по 30 грудня традиційно подорожчають приблизно на 10 % (залежно від класу вагона , напрямки і т. д. Тимчасове подорожчання відбувається щорічно : перед Новим роком , на травневі свята і в сезон літніх відпусток ) . Цікаво , що один день у році проїзні документи на поїзди дешевшають на цілих 30 % — це 31 грудня. А вже 1 січня їх можна купити за звичною ціною. Наступна хвиля здешевлення (майже на 10%) буде з 21 по 31 січня — коли після закінчення свят попит на ж / д квитки падає.

Найпопулярнішими залишаються потяги, що курсують в Ужгород і Львів . Вони продаються дуже швидко: так , на 25 грудня на один з потягів до Франківська ми побачили 10 купейних квитків , а через 10 хвилин — всього один. У прес -службі « Укрзалізниці » кажуть , що в міру необхідності будуть додавати вагони , щоб квитків вистачило всім.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути