chrome firefox opera safari iexplorer

Євромайдан ухвалив резолюцію: Януковича і уряд у відставку, повна мобілізація для протестів

24 листопада 2013 о 16:21

У разі непідписання угоди про асоціацію з ЄС організатори євро майдану домагатимуться  імпічменту президента Віктора Януковича за державну зраду та закличуть всі демократичні країни світу застосувати персональні санкції проти Януковича та представників його режиму.

Про це йдеться у резолюції Народного Віче, яке зачитав Олександр Турчинов на Євромайдані у Києві, повідомляє Українська правда.

Керуючись положеннями ст.5 Конституції України, відповідно до якої єдиним джерелом влади в Україні є народ, ми, хто зібрався на Віче на Європейській площі у Києві, ухвалили рішення вимагати відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів та ухвалення рішення про відмову від курсу на європейську інтеграцію.

Також ухвалено  рішення вимагати проведення 27 листопада 2013 року позачергової сесії Верховної Ради, на якій — терміново розглянути та ухвалити всі необхідні євроінтеграційні закони, у тому числі про лікування засуджених за кордоном та про прокуратуру.

Відповідне звернення трьох фракцій і необхідні підписи вже передані до Верховної Ради.

«У разі неспроможності Верховної Ради ухвалити необхідні закони, відмови парламентської більшості голосувати за них, домагатися розпуску парламенту та проведення позачергових виборівнародних депутатів», — заявив Турчинов.

Також резолюцією ухвалено рішення вимагати від Віктора Януковича негайно скасувати рішення уряду Азарова, припинити політичні репресії, звільнити Юлію Тимошенко, відновити курс на європейську інтеграцію та підписати угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі.

«У разі відмови президента виконати свої конституційні обов’язки та непідписання Угоди, домагатися імпічменту президенту Януковичу за державну зраду та закликати всі демократичні країни світу негайно застосувати персональні санкції проти Януковича та представників його корумпованого режиму», — йдеться у резолюції.

Також Народне Віче ухвалило рішення звернутися до керівників ЄС, голів держав та урядів усіх 28 країн його членів із закликом не закривати двері Україні в Європу, створити умови для підписання угоди про асоціацію після зміни влади в країні.

«Провести мобілізацію всіх партій, громадських організацій та громадян, які виступають за європейську інтеграцію України, для проведення акцій протесту до нашої перемоги», — зазначив Турчинов.

«Ми втомилися від зрад, розчарувань, злиднів та безправ’я. Ми хочемо жити в нормальній, цивілізованій європейській державі, де панує свобода слова, повага до людини та її прав, де всі рівні перед законом», — підсумував Турчинов.

Розділи: Суспільство