chrome firefox opera safari iexplorer

Google склав схему руху громадського транспорту ще для 12 міст України

21 листопада 2013 о 16:58

Корпорація Google Inc. запустила функцію Громадського транспорту, яка є частиною сервісу Google Maps, ще для 12 українських міст, вона доступна вже для 35 міст України, включаючи обласні центри.

Про це Корреспондент.biz повідомили представники Google Україна, зазначивши, що функція стала доступною для таких міст: Кривий Ріг, Маріуполь, Миколаїв, Хмельницький, Луганськ, Івано-Франківськ, Чернівці, Кіровоград, Суми, Херсон, Тернопіль та Ужгород.
У компанії зазначили, що завдяки функції Громадський транспорт користувач може обрати найбільш зручний для себе вид транспорту (метро, автобус, тролейбус або маршрутка), прокласти необхідний маршрут від пункту А до пункту В, знайти зупинки транспорту і отримати інформацію про приблизний час, який він витратить на дорогу.

Також у компанії повідомили, що інформація про маршрути доступна для всіх браузерів, включаючи мобільні, а також на Google Maps для Android і iOS.

Нагадаємо, в серпні поточного року IT-гігант повідомив про запуск функції Громадський транспорт на картах у дев'яти курортних містах Автономної Республіки Крим: Алушті, Севастополі, Джанкої, Феодосії, Керчі, Сімферополі, Судаку, Ялті та Євпаторії.

Також зазначимо, що на початку листопада поточного року стало відомо про ще одне нововведення Google, яке корпорація має намір інтегрувати у свій сервіс Google Maps. Тоді старші дизайнери сервісу заявили, що компанія зайнялася розробкою нового покоління інтернет-карт для сервісу Google Maps, зміст яких формуватиметься автоматично залежно від місця перебування людини та її інтересів.

***

Компанія Google запустила функцію Google Громадський Транспорт як експеримент у 2005 році, а в жовтні 2007 року функція стала частиною Карт Google. На Google Maps можна знайти інформацію про розклад руху громадського транспорту в понад 800 містах у всьому світі, включаючи Нью-Йорк, Лондон, Токіо та Сідней.

Розділи: Суспільство