chrome firefox opera safari iexplorer

Генконсульство Польщі в Вінниці розпочало видачу шопінг-віз

26 листопада 2013 о 15:35

Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці оголосило про початок видачі шопінг-віз. 

Як сказано в повідомленні Секретаріату ГК РП у Вінниці, яке є у розпорядженні УНІАН, громадяни України, які офіційно зареєстровані на території Чернівецької, Вінницької, Хмельницької та Житомирської областей можуть подавати документи на отримання візи з метою закупівельного туризму. 

«Перша така віза є короткостроковою з одним в’їздом і видається на 7 днів. Для цього, окрім анкети, фото та паспорта, слід подати клопотання до консульства. Формуляр клопотання видається в консульстві чи пункті прийому анкети безкоштовно. Також можна видрукувати з офіційної веб-сторінки консульства, скориставшись закладкою ”візові анкети”», — зазначено у повідомленні.

У ГК РП у Вінниці повідомили, що наступна віза буде багаторазовою, з терміном дії до одного року. «Підставою до отримання багаторазової річної візи в рамках закупівельного туризму в Польщі буде представлення оригіналу іменного товарного чеку (рахунку, фактури), які підтверджуватимуть здійснення покупки на території Республіки Польща у період дії попередньої візи», — сказано у повідомленні. 

Прийом документів відбувається в Генеральному консульстві РП у Вінниці після реєстрації візової анкети в системі e-konsulat, або ж через Пункти прийому візових анкет до Польщі в Житомирі, Вінниці, Хмельницькому або ж Чернівцях. 

Як повідомляв УНІАН, Генеральне Консульство Республіки Польща, яке обслуговує Вінницьку, Хмельницьку і Житомирську області відкрилося у Вінниці 5 лютого 2010 року. З вересня 2013 року консульство обслуговує також Чернівецьку область. 

За підсумками 2013 року планується видати близько 60 тис. віз, зростання в порівнянні з 2012 роком становитиме близько 30%.

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути