chrome firefox opera safari iexplorer

Іноземці все більше цікавляться круїзним туризмом в Україні

05 листопада 2013 о 16:09

У цьому році на 20% збільшилася кількість заходів круїзних лайнерів в українські морські порти. Україною цікавляться як круїзні компанії, так і самі іноземці. Урядом поставлено завдання щодо подальшого розвитку круїзної інфраструктури портів України. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

У цьому році вперше за пострадянський період було зафіксовано майже 400 заходів круїзних лайнерів до трьох українських портів — Одеси, Севастополя, Ялти. Це на 20% більше, ніж торік. У 2006 році Україна вперше взяла пасажирське судно довжиною більше 270 метрів. На сьогодні з 100 суднозаходів більше половини — судна довжиною понад 250 метрів, а 30% — майже 300 метрів.

В наступному році ДП «Адміністрація морських портів України» планує почати реконструкцію круїзної інфраструктури Ялтинського порту.

У рамках запланованої роботи в першу чергу необхідно побудувати новий причал, який буде відповідати суднам, що заходять у порт.

ДП «АМПУ» вже підготувало технічне завдання по реконструкції пасажирського району порту Ялти і ця робота ведеться у тісній співпраці з місцевими органами влади, які надають всю можливу підтримку для успішної реалізації проекту.

Джерело: news.ub.ua
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути