chrome firefox opera safari iexplorer

Мюнхен теж відмовився від проведення Олімпіади-2022

11 листопада 2013 о 10:13

Мешканці німецьких міст Мюнхен, Гарміш-Партенкірхен, а також районів Берхтесгаден і Траунштайн проголосували проти висунення столиці Баварії претендентом на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році. Про це свідчать оголошені попередні результати голосування на місцевому референдумі, повідомляє Zaxid.net.

Референдум щодо заявки на проведення Олімпіади-2022 у Мюнхені відбувся 10 листопада. Загалом у голосуванні мали право взяти участь 1,3 млн німців.

Попередні дані голосування засвідчили: у Гарміш- Партенкірхені 51,56% учасників референдуму виступили проти подачі заявки, 48,44% — підтримали цю ініціативу. У Мюнхені, Берхтесгадені і Траунштайні відсоток противників проведення Олімпіади був ще більшим.

Очікувалось, що у разі подання заявки на Олімпіаду, то церемонії відкриття і закриття Ігор, хокейні матчі і ряд інших змагань проходитимуть у Мюнхені, в Рупольдінгу в районі Траунштайн – біатлонні і лижні змагання, у Гарміш-Партенкірхені – змагання з гірськолижного спорту, в Шенау-ам-Кьонігсзеї в районі Берхтесгаден – змагання з санного спорту і бобслею.

Мюнхен вже претендував на проведення зимової Олімпіади 2018 року, але поступився в боротьбі південнокорейському Пхенчхану.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня іспанська Барселона офіційно відмовилася від претензій стати столицею зимових Олімпійських ігор 2022 року. Мер міста Хав'єр Тріас визнав, що ще не створено достатньо передумов для того, щоб змагатися за це звання.

Як відомо, Україна вже подала до Міжнародного олімпійського комітету декларацію про подачу заявки на проведення в Карпатському регіоні зимової Олімпіади-2022. Столицею майбутньої Олімпіади визначено місто Львів. Змагання пропонують проводити у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

Також заявки на проведення Олімпіади в 2022 році подали Краків, Пекін, Алмати та Осло. Наразі, крім Львова, офіційно затверджено заявку Алмати.

Чекати повного переліку заявників залишилося не довго: останній термін прийняття — 14 листопада.

Нагадаємо, Зимова Олімпіада-2014, що пройде в Росії (Сочі) стала найбільш витратною олімпіадою в історії. Заявлені кілька років тому витрати на проведення Олімпіади виросли у 5 разів і досягли 37,5 млрд євро, що побило рекорд Пекіна-2008 на 8 млрд євро.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути