chrome firefox opera safari iexplorer

На саміті у Вільнюсі представлять виставку про недотримання прав людини в Україні

18 листопада 2013 о 15:20

На саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі представлять мобільну фотовиставку про права людини в Україні «Права людини поза грою», створену фахівцями українського Центру громадянських свобод у партнерстві з чеською правозахисною організацією Člověk v tísni/Людина в біді. Про це Радіо Свобода повідомив координатор українського Центру громадянських свобод Назарій Боярський.

Наразі мобільну фотовиставку «Права людини поза грою» показують в Україні – зараз вона відбувається у Дніпропетровську, в центральній міській бібліотеці.

За словами Назарія Боярського, головна мета виставки – констатувати рівень дотримання основних прав і свобод людини в Україні та показати його європейським політикам. Водночас Боярський заявив, що виставка світлин ніяк не вплине на результати Вільнюського саміту.

«Ця виставка має лише одну місію – показати, що відбувається в Україні, для того, щоб кожен, хто її переглядає, міг робити власні висновки про рівень дотримання прав людини в України. Проти України не може зіграти об’єктивна інформація. Проти чи за Україну на саміті можуть зіграти хіба що українські політики. А міжнародні експерти не плекають ілюзій, вони дуже добре знають, що відбувається в Україні», – сказав Назарій Боярський.

Виставка «Права людини поза грою» піднімає актуальні питання порушення прав людини в Україні та висвітлює проблеми зловживання правоохоронними органами своїми повноваженнями, обмеження свободи волевиявлення та права людей на мирні зібрання, перешкоджання журналістам у їхній діяльності.

На 15 великих полотнах зображено історії реальних людей, які відчули тиск влади на собі й не хочуть миритися з порушеннями своїх прав.

На саміті у Вільнюсі 28-29 листопада має бути підписана угода про асоціацію між Україною і ЄС.