chrome firefox opera safari iexplorer

Національна оперета України відзначить 200-ліття Верді

17 листопада 2013 о 10:15

22 листопада о 19:00 на сцені Національної оперети України відбудеться концерт «Від Верді до Монтеверді».

У програмі звучатимуть світові шедеври П. Чайковського, С. Рахманінова, Л. Бетховена, К. Монтеверді, Е. Гріга, Дж. Россіні, Дж. Верді та інших геніальних композиторів у виконанні симфонічного оркестру, хору та солістів театру. Це найпопулярніші арії з опер, увертюри та інструментальні концерти, повідомляє «День».

Уперше в Україні буде виконано Прелюдію cis-moll Сергія Рахманінова у перекладі для оркестру та хору.

За словами художнього керівника Оперети Богдана Струтинського: «Ми прагнемо досягти такого результату, щоб кожна людина могла прийти до нашого театру і обрати на власний смак той якісний музичний продукт, який їй до вподоби. Це може бути класична оперета, мюзикл, шоу-балет, симфонічний концерт, опера, опера-буф, зінгшпіль чи салонний театр».

Театр не міг залишитися осторонь великої дати — 200-річчя від дня народження великого Джузеппе Верді. Національна оперета вшанує композитора, включивши до програми концерту сім фрагментів з його найвідоміших опер: «Трубадур», «Травіата», «Ріголетто» та інших.

Крім того, в одному концерті об’єднано твори композиторів різних часів та стилів: від раннього бароко Клаудіо Монтеверді через класику до кращих зразків сучасності.

До речі, оркестрові фрагменти із славнозвісної опери К. Монтеверді «Орфей», що внесено до програми симфонічного концерту, звучатимуть у столиці вперше.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути