chrome firefox opera safari iexplorer

Норвегія запропонувала МОК провести низькобюджетну Олімпіаду-2022

15 листопада 2013 о 16:51

Норвегія, чиї спортсмени завоювали найбільше медалей на зимових Олімпіадах, подала заявку на зимові Ігри-2022 і розраховує витратити на їхню організацію набагато менше, ніж Росія, повідомляє DT.UA.

Скандинави мають намір вкластися у 33 мільярди крон (5,32 мільярда доларів), що у десять разів менше витрат на Ігри-2014 у субтропіках Сочі. Але навіть цю суму схвалять лише в тому разі, якщо фінансові плани пройдуть всю багатоступеневу процедуру розгляду.

«Ми плануємо дуже компактну, низькобюджетну Олімпіаду», — цитує Reuters представника Національного олімпійського комітету Норвегії Пера Тоієна.

Норвегія, що володіє великими запасами нафти на офшорних родовищах і урядовим фондом добробуту на 800 мільярдів доларів, тобто по 155 000 доларів на кожного жителя 5,1-мільйонної країни, — одна з небагатьох європейських держав, здатних дозволити собі витрати на Олімпіаду, відзначає агентство.

Тим не менш уряд вагається зі схваленням проекту, і тільки 55% жителів міста на референдумі у вересні підтримали його.

Місто, що приймає Олімпіаду, буде обрано 31 липня 2015 року на сесії МОК у Куала-Лумпур (Малайзія). Окрім Норвегії подали заявки на участь Україна (Львів), Казахстан (Алма-Ата), Швеція (Стокгольм), Китай (Пекін і Чжанцзякоу), а також Польща і Словаччина (Краків і Ясна).

Зазначимо, що можливий бюджет проекту Львів-2022 поки не визначено — підрахунками витрат займаються консалтингові агентства.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути