chrome firefox opera safari iexplorer

Туристів приваблює весняний і зимовий Крим

21 листопада 2013 о 09:52

Цього року в Криму відзначався приріст туристів у зимовий і весняний період, що дозволяє говорити про розширення рамок курортного сезону.

Про це заявив на засіданні постійної комісії Верховної Ради АРК із санаторно-курортного комплексу, туризму і підприємництва повідомив міністр курортів і туризму Олександр Лієв, передає кореспондент Укрінформу.

"Головний результат цього року – розширення рамок сезону. Кількість туристів у низький сезон збільшується, а в період активного курортного сезону трохи зменшується», — сказав він.

Наприклад, узимку до Криму приїхало на 19,3% туристів більше, навесні приріст становив 17,8%, на травневі свята (з 28 квітня по 12 травня) зростання становило майже 30%.

А ось у період високого сезону (у липні і серпні) спостерігався спад турпотоку на рівні 5,6%.
Аномально несприятливі погодні умови у вересні і жовтні негативно вплинули на турпотік. У цей період спад становив 9%. Проте, середня заповнюванысть засобів розміщення у деяких регіонах сягала 60-90%.

У цілому з початку року в Криму вже відпочило 5 млн 800 тисяч людей. Це на 3,2% менше, ніж на цю ж дату рекордного 2012 року, але більше, ніж відпочило в Криму за 12 місяців будь-якого іншого року за останні двадцять років.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути