chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде всеукраїнський турнір з рукопашу гопак

12 листопада 2013 о 12:07

У Львові 23 листопада відбуватиметься Відкритий всеукраїнський турнір з рукопашу гопак.

Учасниками турніру будуть спортсмени з 12 областей України, а також очікується команда з Білорусі, повідомляє ZIK.

До змагань допускаються спортсмени, що є фіналістами обласних змагань у своїх регіонах, а також всеукраїнських і міжнародних турнірів. Змагання відбуватимуться у спортивно-гімнастичному комплексі «Грація» (ТВП «Південний»).

Організатором даного турніру є Федерація українського рукопашу гопак.

Довідка

Рукопаш гопак – вид українського одноборства, що активно розвивається в Україні. Базується на українських традиціях рухової культури та сучасних досягненнях спортивної науки.

Впроваджений у навчальний процес трьох вищих навчальних закладів – Львівського державного університету фізичної культури (готує фахівців з цього виду, спортивна спеціалізація відкрита у 1999 року) Львівський національний університет ім. І.Франка, Миколаївський національний університет ім. Сухомлинського.

Складовими є ударна техніка (рук та ніг) і боротьба (кидки, больові та задушливі захвати).

Спортсмени змагаються на килимі (татамі).

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути