chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відбудеться міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського»

15 листопада 2013 о 09:47

15-17 листопада у Львові вдруге відбудеться міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського», присвячений постаті піаніста і композитора, дипломата та громадського діяча, почесного Громадянина Львова -Ігнація Яна Падеревського. Про це повідомляє кореспондент УНН.

В рамках фестивалю відбудеться три концерти у Львівській філармонії і одна вистава в оперному театрі. У програмі фестивалю: концерти симфонічної, фортепіанної та вокальної класичної музики. Розпочнеться фестиваль 15 листопада у Львівській філармонії концертом «Повернення легенди», саме з такою програмою тріумфував І.Падеревський у Львові в 1902 році. Дерегуватиме концертом Єжи Максим'юк, а солістами стануть польський музикант Кароль Радзівоновіч та українська піаністка Маріанна Гумецька.

Наступного дня, 16 листопада, в Львівській філармонії відбудеться фортепіанний речиталь «Триб'ют маестро» у виконанні молодого угорського піаніста Петера Тота. Центральною подією фестивалю стане опера «Галька» Станіслава Манюшка у постановці Варшавської камерної опери. Для виконання опери до Львова приїде повний склад театру, а це — 100 осіб. Особливістю цієї опери є те, що свого часу найкращою виконавицею «партії Гальки» була Соломія Крушельницька, ім'я якої носить Львівський театр опери та балету.

Завершиться фестиваль 17 листопада у Львівській філармонії концертом «Портрет в інтер'єрі епохи».

Урочистою подією фестивалю стане нагородження почесною відзнакою «PADЕREWSKI» осіб, що сприяють польсько-українському культурному єднанню. Автором статуетки є польський скульптор Анджей Ренес, який створював фігурки для польської телевізійної нагороди «VICTOR».

До слова, на фестиваль до Львова запрошено Посла Польщі в Україні та Посла України в Польщі, Маршалка Мазовецького Воєводства, а також представників міністерств.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути