chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному театрі знову бунт. Цього разу проти змін, які пропонує Троїцький

18 листопада 2013 о 13:04

Частина трупи Київського муніципального театру опери і балету для дітей виступила проти призначення Владислава Троїцького художнім керівником театру.

Цю інформацію кореспонденту Української правди. Життя підтвердили у інформаційній службі театру.

«Трупу театру не влаштовують ті зміни, які пропонує здійснити новий художній керівник», — повідомила керівник інформаційної служби Василина Боровик, відмовившись надати деталі.

У вікдритому листі проти керівництва театром Троїцького свої підписи поставили 295 осіб із 374 членів трупи.

На ранок понеділка рішення щодо Троїцького ще немає. Він і досі є художнім керівником театру.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що з посади художнього керівника театру пішов Раду Поклітару. За його словами, він залишив Київський музичний театр за власним бажанням, адже йому не вистачало часу на керівництво ним. Тоді на його місце було призначено Владислава Троїцького.

Нещодавно Влад Троїцький також заявив про свої плани щодо театру. Зокрема, він розповів, що хоче провести на новому місці реформи, перетворивши театр в головний столичний майданчик сучасної хореографії та опери. Троїцький зізнався тоді, що хоче подолати недовіру колективу до нового, до творчих пошуків. Він казав, що в трупі вже є люди, які готові до експериментів, але будуть залучатися і нові творчі особистості: «Нікого виганяти не буду. Ті люди, які хочуть щось робити, будуть робити. Хто не хоче, з тими будемо прощатися».

У планах Троїцького було перейменування Дитячого муніципального театру. Він хотів зробити його «​​Центром Сковороди» («оскільки нинішню повну назву неможливо вимовити»).

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути