chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Києва вже продають сувеніри з символікою ЄС, а у кафе пропонують євроменю за 27 гривень

25 листопада 2013 о 11:26

Євромайдан вже змінив життя містян, які живуть і працюють в центрі столиці. В кафе у підземному переході вигадали євроменю, а продавці пропонують купувати парасольки з зірками. 

Як пишуть Вести, цілодобово не сплять не тільки активісти, але і мешканці навколишніх будинків. 

«Під крики і зойки просто неможливо спати. Та ми ж самі підтримуємо Євромайдан. Якщо почнуть ганяти, готові вийти і тримати оборону», — розповідає мешканка будинку по вул. Городецького, 4, Лариса. Жінка готова мітингувальників у себе і прихистити, і нагодувати, але про це ще ніхто не просив. 

Скарбничка Євромайдану для грошей стоїть під Монументом незалежності і охороняється ланцюгом бійців з народу. Витрачають гроші на каву, чай, печиво, бутерброди. Обіди та вечері для мітингувальників вчора виносили з багатьох будинків. А в одному кафе вже придумали за 27 гривень євроменю. 

"У нього входять українська горілка і європейський салат «Цезар», — рекламує продавець. Спритниками виявилися і квіткарки, які замість звичайних кольорів стали пропонувати людям євробукети. 

«Це букет синіх хризантем з білими замість зірок. Можемо і за 300 грн, і за 1000. Все залежить від того, якого розміру він вам потрібен», — закликали дівчини. 

А в навколишніх хостелах та міні-готелях вже з'явилися акції для активістів: тим, хто бере участь у мітингах, перша ніч — безкоштовна. 

Нагадаємо, на Євромайдані свідомі мітингувальники зайнялися прибиранням території.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути