chrome firefox opera safari iexplorer

Україна подала заявку на проведення зимової Олімпіади-2022

05 листопада 2013 о 16:43

Україна подала в Міжнародний олімпійський комітет офіційну заявку на проведення в Карпатському регіоні зимової Олімпіади 2022 року.

Про це на брифінгу під час XXVIII генеральної асамблеї НОК, що проходить у Києві, повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні відкривається нова сторінка в українській історії, а перемога української заявки в міжнародному тендері стане не лише поштовхом до розвитку спорту, а й розвитку економіки, сприятиме поверненню на батьківщину українців, які проживають за кордоном. Ініціативу проведення Олімпіади-2022 у нашій країні підтримали Президент Віктор Янукович і уряд», — сказав Вілкул.

У липні майбутнього року МОК складе список фіналістів на проведення Ігор-2022 з 3-5 міст. У лютому-березні 2015 року експерти МОК відвідають міста-кандидати, і 31 липня на сесії МОК у Куала-Лумпурі буде названа столиця XXIV зимової Олімпіади.

За словами Вілкула, конкурентами України за право прийняти Олімпіаду можуть стати Осло, Стокгольм, Мюнхен і Краків. Заявку на проведення Ігор вже подала Алма-Ата.

«У нас сильні конкуренти, але ми упевнені, що зможемо гідно представити Україну. Попереду дуже багато роботи», — заявив Вілкул.

Нагадаємо, про намір подати заявку на проведення Олімпіади-2022 президент України Віктор Янукович уперше заявив 2010 року. В Україні планують провести Ігри у Львові, Тисовці (Львівська область) і Боржаві (Закарпатська область), гірськолижні змагання передбачається організувати у Воловці, «льодову зону» — у Львові, «снігову» — в Тисовці.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути