chrome firefox opera safari iexplorer

Україні стартувала платформа онлайн-навчання «Академія навичок»

01 листопада 2013 о 16:05

З 21 жовтня почала працювати «Академія навичок» онлайн-платформа з самоосвіти і побудови кар'єри. Це унікальний для України та країн СНД проект в галузі онлайн-навчання, який дасть можливість молодим українцям безкоштовно отримати необхідні навички і знання для влаштування на ринку праці України, побудови кар'єри, отримання першого робочого місця.

За словами одного з авторів проекту, голови Української студентської спілки Станіслава Куценка, «Академія навичок» поєднала в собі всі кращі досягнення популярного міжнародного освітнього ресурсу Сoursera і професійної соцмережі Linkedin. Проект дозволить студентам України вирішити проблему працевлаштування після закінчення ВНЗ.

Проект ініційовано і реалізовано в результаті партнерства держави, бізнесу та громадськості. Партнери проекту — Міністерство молоді та спорту України, один з провідних роботодавців «МТС Україна» та Українська студентська спілка — підписали Меморандум про співпрацю в рамках проекту «Академія навичок».

Перший заступник Міністра молоді та спорту Сергій Глущенко охарактеризував «Академію навичок» як реальний інструмент для вирішення проблеми першого робочого місця для молоді України, який Міністерство взяло собі на озброєння.

У ході масштабних соціологічних досліджень були визначені найбільш актуальні для освоєння навички. Вже сьогодні слухачам академії доступні перші курси: «Як визначити роботу мрії», «Ефективне працевлаштування», «Ораторське мистецтво», «Тайм-менеджмент (самоорганізація)», «Нетворкінг», що об'єднані першою ціллю «Знайти роботу».

До створення тренінгів залучені відомі українські тренери на волонтерській основі. Провідний вітчизняний тренер-практик з ораторського мистецтва Наталія Махно розповіла, що її рішення про участь у проекті — це соціальна відповідальність перед майбутнім поколінням України. Координатор проекту «Академія навичок» 

Марія Богуслав зазначила, що головними критеріями при розробці сайту стали світові тренди в онлайн-освіті та молодіжному працевлаштуванні, дані власного соціологічного дослідження із самоосвіти молоді, а також зручність у використанні сайту: лише за кілька секунд користувач зможе почати навчання, а керівники компаній — підібрати потрібних співробітників за допомогою спеціально розробленої технології.

12 листопада 2013 року напередодні Міжнародного Дня студента за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту буде презентовано повну версію порталу www.skillsacademy.com.ua в рамках Молодіжного форуму в Колонній залі Київської міської державної адміністрації. Київ стане пілотним містом з реалізації даного проекту.

«Академія навичок» — це соціальний проект, що поєднує в собі онлайн-навчання молодих фахівців, з одного боку, і створення комунікаційної платформи для роботодавців з пошуку фахівців, з іншого.

Місія проекту — побудова сильного суспільства, заснованого на знаннях.
«Академія навичок» створена на базі найповажнішої за віком студентської організації України «Українська 

Студентська Спілка» (заснована в 1989 р., реалізувала понад 100 масштабних проектів, має представництва у всіх регіонах і більшості ВНЗ України). Пропоновані технології 2 роки апробовувалися в рамках соціального проекту «Центр Майбутнього: Золотий кадровий резерв» www.futurecenter.in.ua і є результатом впровадження 10-річного досвіду його команди.

Всю додаткову інформацію можна отримати у координатора проекту Марії Богуслав: 050 387 8026 , 063 0456 476, urban.boguslav@gmail.com

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути