chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дієтологи прокоментували популярну теорію про сезонність продуктів

20 листопада 2013 о 14:26

Українські дієтологи прокоментували популярні теорії про те, що потрібно їсти тільки сезонні продукти й ті, які ростуть у вашій місцевості.

Так, головний дієтолог МОЗ України Олег Швець спростував популярну теорію про те, що потрібно їсти тільки ті продукти і страви з них, які в даний момент дозріли/є в наявності в тій широті, в якій ви живете.

«Ні, це не так. Консервовані овочі та фрукти, в які не додано багато солі або цукру корисні і в зимово-весняний період. І ця користь трохи поступається, отриманій від вживання свіжих липневих плодів. Те ж саме можна сказати і про ранні, тепличні культури. Їх потрібно вживати для того, щоб отримати цінні харчові волокна, біофлавоноїди, вітаміни і мінерали», — розповів Олег Швець Корреспондент.net.
ЗА ТЕМОЮ
Технологически обработанные продукты действуют на организм, как сигареты — украинские диетологи
Технологически обработанные продукты действуют на организм, как сигареты — украинские диетологи
8 листопада 2013, 14:18
Не має серйозних аргументів ще одна популярна теорія — про те, що потрібно вживати в їжу продукти, які ростуть у тій місцевості, де ви живете. Прихильники такої думки вважають, що все «іноземне» — екзотичні фрукти та овочі, наприклад, не засвоюється організмом належною мірою, викликаючи алергії, порушення обміну речовин.

«Серйозних наукових підтверджень ця гіпотеза не має, — прокоментував головний дієтолог МОЗ. — Тому не можна рекомендувати утриматися від вживання риби, спійманої в Північному морі або бананів з Еквадору. Здорові продукти корисні незалежно від географічного походження».
ЗА ТЕМОЮ
Пить 8 стаканов воды. Украинские диетологи прокомментировали популярную рекомендацию
Пить 8 стаканов воды. Украинские диетологи прокомментировали популярную рекомендацию
6 листопада 2013, 16:08
Українські дієтологи рекомендують українцям щодня споживати у своєму раціоні більше фруктів, овочів, цільних злаків і кисломолочних продуктів, а морську рибу обов'язково 3-4 рази на тиждень.

Нагадаємо, раніше головний дієтолог МОЗ розповів про найкорисніші напої, а також про те, які продукти слід вживати в сезон застуди, щоб зміцнити імунітет і організм в цілому.

Крім того, Швець прокоментував популярну рекомендацію пити вісім склянок води на день, і розповів, скільки людині потрібно випивати рідини на добу.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути