chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дієтологи прокоментували популярну теорію про сезонність продуктів

20 листопада 2013 о 14:26
ua.korrespondent.net

Українські дієтологи прокоментували популярні теорії про те, що потрібно їсти тільки сезонні продукти й ті, які ростуть у вашій місцевості.

Так, головний дієтолог МОЗ України Олег Швець спростував популярну теорію про те, що потрібно їсти тільки ті продукти і страви з них, які в даний момент дозріли/є в наявності в тій широті, в якій ви живете.

«Ні, це не так. Консервовані овочі та фрукти, в які не додано багато солі або цукру корисні і в зимово-весняний період. І ця користь трохи поступається, отриманій від вживання свіжих липневих плодів. Те ж саме можна сказати і про ранні, тепличні культури. Їх потрібно вживати для того, щоб отримати цінні харчові волокна, біофлавоноїди, вітаміни і мінерали», — розповів Олег Швець Корреспондент.net.
ЗА ТЕМОЮ
Технологически обработанные продукты действуют на организм, как сигареты — украинские диетологи
Технологически обработанные продукты действуют на организм, как сигареты — украинские диетологи
8 листопада 2013, 14:18
Не має серйозних аргументів ще одна популярна теорія — про те, що потрібно вживати в їжу продукти, які ростуть у тій місцевості, де ви живете. Прихильники такої думки вважають, що все «іноземне» — екзотичні фрукти та овочі, наприклад, не засвоюється організмом належною мірою, викликаючи алергії, порушення обміну речовин.

«Серйозних наукових підтверджень ця гіпотеза не має, — прокоментував головний дієтолог МОЗ. — Тому не можна рекомендувати утриматися від вживання риби, спійманої в Північному морі або бананів з Еквадору. Здорові продукти корисні незалежно від географічного походження».
ЗА ТЕМОЮ
Пить 8 стаканов воды. Украинские диетологи прокомментировали популярную рекомендацию
Пить 8 стаканов воды. Украинские диетологи прокомментировали популярную рекомендацию
6 листопада 2013, 16:08
Українські дієтологи рекомендують українцям щодня споживати у своєму раціоні більше фруктів, овочів, цільних злаків і кисломолочних продуктів, а морську рибу обов'язково 3-4 рази на тиждень.

Нагадаємо, раніше головний дієтолог МОЗ розповів про найкорисніші напої, а також про те, які продукти слід вживати в сезон застуди, щоб зміцнити імунітет і організм в цілому.

Крім того, Швець прокоментував популярну рекомендацію пити вісім склянок води на день, і розповів, скільки людині потрібно випивати рідини на добу.

18 жовтня

Інші дати
Народився Віктор Аверін
(1885, с. Чепіль, Харківська область – 1955) – український зоолог, громадський діяч. Опублікував близько 340 праць з ентомології, орнітології, мисливствознавства, рибництва, і охорони природи. Один із перших організаторів справи захисту рослин в УРСР і підготовки кадрів у цій галузі.
Розгорнути
Народився Володимир Різниченко
(1870, с. Велентієве, Чернігівська область – 1932) – український геолог, художник-карикатурист, поет. У своїх дослідженнях грунтовно висвітлив стратиграфію та тектоніку Середнього Придніпров’я («Природа Канівських дислокацій», «До питання про час і умови утворення укр. лесу», «Про четвертинні рухи земної кори в районі сер. Дніпра»). Ініціатор заснування Канівського музею-заповідника «Могила Т.Шевченка».
Розгорнути
Народилася Євгенія Ярошинська
(1868, с. Чуньків, Чернівецька область – 1904) – українська письменниця, етнограф, фольклорист, громадський діяч. Видала зібрані нею на Буковині «Народні пісні з-над Днітра».
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі