chrome firefox opera safari iexplorer

Українці стали більше витрачати на ліки

05 листопада 2013 о 17:43

За підсумками 9 місяців 2013 загальний обсяг аптечних продажів всіх категорій товарів «аптечного кошика», становив 25,6 млрд гривень за 1,46 млрд упаковок, перевищивши показник попереднього року на 13% у грошовому і 2,6% у натуральному вираженні.

Про це пише видання «Аптека», з посиланням на дані компанії Proxima Research .
За інформацією видання, розподіл частки регіонів у загальному обсязі роздрібної реалізації фармацевтичної продукції в грошовому виразі за підсумками 9 місяців має достатньо неоднорідний характер.

Це зумовлено різними економічними та соціально-демографічними особливостями кожного регіону, а також його територіального розташування.

Так, з 26 регіонів нашої країни 6 — Київ, Донецька, Дніпропетровська, Харківська області, АР Крим та Одеська області — сумарно акумулюють майже половину загальнонаціональної аптечної виручки.
Як пише видання, саме ці регіони задають основні тенденції аптечного ринку України.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути