chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зібрали в онлайні $1 мільйон на благодійність

15 листопада 2013 о 13:04

Перший український краудфандинговий проект Українська Біржа Благогдійності – ubb.org.ua – сьогодні перейшов позначку в $1 000 000 зібраних українцями на благодійні та соціальні проекти з усієї країни.

Українська Біржа Благодійності дозволяє кожному бажаючому підтримати вподобаний проект в будь-який з шести категорій. За час існування ubb.org.ua з допомогою звичайних українців і корпоративних донорів зібрав гроші на 162 проекти, 88 з яких вже зроблені, а 74 – зібрані і знаходяться в стадії виконання.

На сайті зараз 58 активних проекти. Подібні краудфандингові майданчики давно працюють у Європі та США.

Серед історій, які підтримали українці – діти та дорослі з онкологічними захворюваннями, притулки для тварин, купівля їжі для благодійних їдалень, підтримка соціальних проектів для інвалідів та кризових сімей, купівля обладнання в лікарні по всій країні та багато інших.

З цікавих проектів – в лютому 2013, завдяки пожертвам, була куплена корова для багатодітної сім’ї з 11 осіб!

Головна особливість Української Біржі Благодійності – сувора звітність і прозорість роботи по кожному з проектів, документи в будь-який час доступні онлайн. Перед тим як потрапити на сайт, історії від благодійних фондів проходять сувору перевірку .

«Ще рік тому багато хто скептично ставиться до ідеї ubb.org.ua , нарікаючи на те, що суспільство ще не готове до подібних проектів і не довіряє благодійним фондам – розповідає Ірина Гуцал, директор ubb.org.ua, – але, ми вірили, що справа в тому, що у людей немає сервісу, який зробив би допомогу іншим не тільки швидкою і зрозумілою, а й радісною. Адже найсильніші емоції виникають, коли ти розумієш, що твоя допомога або гроші дійсно потрібні і змінюють життя інших людей і країни на краще».

Люди проплачують різні суми – мінімальний платіж був 1 грн, а максимальний – 100 000 грн від фізичної особи. Обидві ці пожертви однаково важливі для проектів, адже означають особисту участь.

Джерело: watcher.com.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути