chrome firefox opera safari iexplorer

«Укрзалізниця» запланувала масштабну реконструкцію 12 вокзалів країни

15 листопада 2013 о 18:50

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») запланувала провести масштабну реконструкцію 12 вокзалів і вокзальних комплексів, роботи на 4 об'єктах вже завершено.

На даний час здійснюється реконструкція вокзалу ст. Краматорськ Донецької залізниці, вокзального комплексу ст. Івано-Франківськ, вокзалу ст. Рахів Львівської залізниці, вокзалів на станціях Кіровоград, Умань і Одеса-Східна Одеської залізниці, а також вокзалів на ст. Голещина Південної залізниці і ст. Сербинівці Південно-західної, повідомили УНІАН у прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням, минулого місяця після реконструкції була введена в експлуатацію станція Ніжин, де відновили фасад будівлі і налагодили зв'язок і електропостачання. Також була встановлена нова платформа, прокладено 6 км нової колії і встановлено 23 нові стрілочні переводи.

Крім того, у жовтні «Укрзалізниця» відкрила вокзал на станції Рокувата Придніпровської залізниці, розрахований на 250 місць, і закінчила будівельно-монтажні роботи на станції Станишівка Південно-західної залізниці.

У поточному році залізниці країни виконали ремонтні роботи на 99 вокзалах.

«На вокзалах виконуються санітарно-технічні, електромонтажні, внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи. Зокрема, оновлюють фасади, замінюють покрівлі, віконні та дверні блоки, упорядковують території станцій», сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня «Укрзалізниця» повідомила, що підготувала вокзали і вокзальні комплекси в усіх регіонах України до роботи в зимовий період.

Згідно з повідомленням, проведено комплексні ремонтні роботи вокзалів, зокрема, утеплені фасади і встановлені металопластикові вікна. Такі роботи, за оцінками фахівців, дозволять заощадити близько 1,2 млн грн на опаленні.

Довідка УНІАН

«Укрзалізниця» здійснює централізоване управління процесом перевезень у внутрішньому і міждержавному сполученні, регулює виробничо-господарську діяльність залізниць країни. До її складу входять шість залізниць: Південна, Південно-західна, Придніпровська, Одеська, Львівська і Донецька. На території залізниць України розташовано 125 залізничних вокзалів, із них 12 — першого класу, 36 — другого, 58 — третього класу.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути