chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні представлять оперу про голодомор

05 листопада 2013 о 12:33

Оперу «Голодомор. Червона Земля» американського композитора українського походження Вірко Балея вперше поставлять на сцені Національної опери 21 листопада.

Прем’єра опери у США відбулася ще на початку року. Автор опери виношував цю постановку майже 30 років. 

За сюжетом це історія про трьох людей, які голодують, — жінку-селянку з немовлям і озлобленого чоловіка, колишнього функціонера, який брав участь у розкуркулюванні, але тепер розкаявся.

Партію головного героя виконує зірка світового масштабу — оперний співак Джон Дайкерс. Окремі сцени в опері вирішені засобами балету, пантоміми й оркестру.

Також постановка супроводжуватиметься трансляцією уривків з фільмів 30-х років, кінохроніками, уривками радіопередач, промов вождів тощо.

Джерело: radio24.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути