chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зможуть насолоджуватись теплом до середини листопада

04 листопада 2013 о 14:36

Синоптики прогнозують, що аномально тепла погода збережеться ще майже два тижні. 

Похолодання в Україні почнеться не раніше 14 листопада, прогнозують в Укргідрометцентрі. 

«Те тепло, що спостерігалося в жовтні, сподіваємося, воно збережеться до середини листопада, згідно з нашими прогнозами», — повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. 

За його словами, аномально теплу як для початку листопада погоду українцям «забезпечив» циклон із центром над Скандинавією. Читайте також: Вчені кажуть, що через аномальні температури смертність за останні 30 років зросла майже вдвічі 

Синоптики прогнозують, що 5-7 листопада трохи похолоднішає і підуть дощі, але все одно буде достатньо тепло. Температура вдень очікується +12-17 градусів, а на Півдні +20-22 градуси. Подібна погода зберігатиметься до 8 листопада. 

Потім дощі припиняться. Середня температура по Україні буде до +16. А вже з 14-15 листопада синоптики очікують початку похолодання і збільшення кількості дощів. Нагадаємо, західні синоптики прогнозують Україні цього року сильні та тривалі морози. А от вітчизняні метеорологи заспокоюють і говорять про доволі м'яку зиму.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути