chrome firefox opera safari iexplorer

Які вітаміни потрібні дітям

13 листопада 2013 о 15:30

Вітаміни, зокрема вітамін С, допомагають тримати імунну систему в порядку, що сприяє захисту від інфекцій і бактерій. Однак не варто давати дітям вітаміни постійно і безконтрольно, як це роблять деякі батьки.

Надлишок вітамінів може завдати дитині ще більшої шкоди, ніж їх нестача. Так, наприклад, надлишок вітаміну D впливає на нирки, а вітаміну А на печінку. Що стосується популярного вітаміну С, то його безконтрольне споживання може не тільки викликати головний біль і дратівливість, а й негативно позначитися на роботі шлунково-кишкового тракту, а також спровокувати харчову алергію.

Синтетичні вітаміни потрібно давати дітям тільки за вказівкою лікаря. Самостійно отримати вітаміни можна зі свіжих овочів і фруктів, від них користі буде більше, ніж від вітамінів, які продають в аптеці. Варто також відзначити, що діти будуть менше хворіти, якщо батьки будуть стежити за їх способом життя. Діти повинні багато рухатися, правильно харчуватися, одягатися по погоді. У харчуванні повинні щодня бути присутніми свіжі продукти. А от від ліків по можливості потрібно відмовлятися. Не секрет, що ліки лікують одне, а інше калічать. Ставтеся до профілактики та лікування хвороб серйозно і будьте здорові!

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути