chrome firefox opera safari iexplorer

ЮНЕСКО дала добро на святкування річниць Шевченка й Коцюбинського

22 листопада 2013 о 10:47

У Парижі завершила роботу 37-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО. Про це УНН повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ.

Серед рішень, ухвалених вищим керівним органом Організації, для України непересічного значення має затвердження пропозиції нашої держави включити до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО, до відзначення яких ця організація приєднуватиметься у 2014—2015 рр., 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Генеральна конференція ухвалила також позитивні рішення щодо запропонованих Україною інших ювілейних дат: 150-річчя від дня народження Павла Грабовського; 150-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського; 200-річчя від дня народження Миколи Вербицького.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути