chrome firefox opera safari iexplorer

З 15 листопада в Україну прийдуть заморозки

11 листопада 2013 о 12:50

Цього тижня в Україні очікується поступове зниження температури повітря, зокрема з 15 листопада — до мінусових значень.

Про це повідомив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко на брифінгу в Києві у понеділок.

“В період з 12 по 21 листопада на території України буде переважати область підвищеного атмосферного тиску. Очікується незначне коливання температури повітря. А з 15 листопада вночі температура опуститься і до мінусових значень. А вдень будуть невеликі плюси. Опади, якщо і будуть, то лише місцями і кількість їх буде незначна. Ну а з 25 листопада, враховуючи активізацію північних процесів, ми очікуємо поступове зниження температури до мінусових значень вже і вдень. Також в цей період вже може випадати невеликій сніг”, — сказав Прокопенко.

За його словами, 11 листопада у західних та північних областях пройдуть невеликі дощі, на решті території буде без опадів. Температура повітря становитиме 9-14 градусів тепла, у Криму — до +18, на крайньому заході температура +6 +8.

У вівторок на Прикарпатті, Рівненщині та північних областях місцями пройде дощ. Температура на більшості територій країни становитиме вночі 3-10 тепла, вдень — 7-15. На півдні та Закарпатті — до +15 градусів.

13-14 листопада істотних опадів не очікується. Невеликий дощ можливий лише місцями у східних областях України. Температура вночі становитиме 1-6 тепла, вдень — +7 +12, в Криму до +15.

15-16 листопада також без істотних опадів. Температура вночі коливатиметься від 3 градусів тепла до 3 морозу, вдень — +3 +8.

18-21 листопада переважно без опадів. Вночі так само від +3 до -3. Вдень — 1-7 тепла.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути