chrome firefox opera safari iexplorer

Забужко презентувала громадський проект про Шевельова

12 листопада 2013 о 15:55

Українська письменниця, філософ та перекладач Оксана Забужко презентувала новий громадський проект «Хто такий Шевельов? Гід по Шевельову для українського суспільства». Про це повідомляє УНН.

«Гід по Шевельову» передбачає серію культурних та освітніх заходів, зокрема письменниця проведе публічні лекції про Юрія Шевельова у Києві та Харкові, а також публічні дискусії та презентації. Забужко чекає, що на її захід прийде «та сама публіка, яка в дні «вересневого погрому» ринулась в Інтернет шукати інформацію про Юрія Шевельова».

Під час заходів пані Оксана презентуватиме книгу листувань із Шевельовим, яка була видана два роки тому. Окрім того, письменниця зазначає, що таким чином сподівається відкрити для багатьох українців те, чим варто пишатись.

«Будь-яка промоція української культури з боку української влади відбувається, коли вона щось атакує. От коли відбувається такий брутальний хамський «наїзд», тоді українці відкривають, що є щось таке, чим варто пишатись», — каже Забужко.

Джерело: День
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути