chrome firefox opera safari iexplorer

Замість дитячого музичного театру, Троїцький хоче створити «Центр Сковороди»

13 листопада 2013 о 14:01

Режисер і продюсер Влад Троїцький, який нещодавно закрив свій театр «Дах» і очолив Дитячий музичний муніципальний театр на Подолі, хоче провести на новому місці реформи, перетворивши театр в головний столичний майданчик сучасної хореографії та опери.

Під час недавньої творчої зустрічі в Музеї театрального музичного та кіномистецтва на території Києво-Печерської Лаври Влад Троїцький зробив кілька гучних публічних заяв — вже в статусі керівника нового театру, повідомляє кореспондент Дзеркало Тижня.

Троїцький зізнався, що хоче подолати недовіру колективу до нового, до творчих пошуків. Він каже, що в трупі вже є люди, які готові до експериментів, але будуть залучатися і нові творчі особистості: «Нікого виганяти не буду. Ті люди, які хочуть щось робити, будуть робити. Хто не хоче, з тими будемо прощатися».

У планах Троїцького — перейменування Дитячого муніципального театру. Він хоче зробити його «​​Центром Сковороди» («оскільки нинішню повну назву неможливо вимовити») . Якщо це відбудеться, то буде «осучаснений» репертуар, хоча і залишаться класичні версії спектаклів.

«Виставу повинна дивитися сучасна дитина і це повинно їй бути цікаво», — підкреслив він.

Троїцький припустив, що дитячий театр незабаром стане центром сучасної хореографії. Буде запущений ряд спільних проектів з Британською Радою в Україні, Французьким інститутом в Україні. Будуть запрошені представники сучасної хореографії з Німеччини, Великобританії, Франції, Ізраїлю, Росії.

У рамках подальшого масштабного проекту Троїцький також бачить створення Центру нової опери. За словами художнього керівника, майбутній центр Сковороди може працювати з 8 ранку до 12 ночі. Стартові проекти в оновленому театрі Троїцький обіцяє в грудні, а основні зміни навесні 2014 року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути