chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра у Києві виступить композитор Енніо Морріконе

02 листопада 2013 о 16:37

Цим візитом до України маестро продовжує святкувати свій 85–річний ювілей. Незважаючи на солідний вік, відмовлятися від концертів Енніо Морріконе поки що не збирається.

«... Мені цікава різниця між музикою, що звучить у кіно, і музикою, яка виконується в залі, — говорить метр. — Коли я працюю над саундтреком до фільму, то повинен брати до уваги внутрішню динаміку картини, тривалість того чи іншого епізоду... Коли ж стою на сцені з оркестром — там важливий лише звук. А вже які образи виникнуть в уяві слухача, залежить лише від його внутрішнього світу. Я диригую тільки тією музикою, яку написав сам».

Якби Морріконе одного разу вирішив об’єднати весь свій творчий доробок в єдине ціле, то йому б довелося ­влаштувати безпрецедентний за своєю масштабністю проект. Адже сукупне звучання його творів тривало б приблизно 300 годин.

Енніо Морріконе — автор музики до понад півтисячі фільмів, знятих в Італії, Іспанії, Франції, Німеччині, Росії, США.

Серед яких — знамениті «Одного разу в Америці», «Професіонал», «Убити Білла», телесеріал «Спрут» та багато інших. Саундтрек до своїх «Безславних виродків» Квентін Тарантіно також скомпонував iз творів Морріконе, які той писав майже півстоліття тому.

У Голлівуді композитора охрестили Моцартом кіно. Він — володар найпрестижніших мистецьких нагород світу, починаючи від «Оскара» і закінчуючи «Греммі». Протягом своєї кар’єри Морріконе випустив 25 золотих і 5 платинових дисків.

У київському концерті, який відбудеться 3 листопада, на сцену Палацу «Україна» вийдуть 6 солістів з Італії, 80 хористів, а диригуватиме композитор симфонічним оркестром iз 200 музикантів.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути