chrome firefox opera safari iexplorer

19 грудня по всій країні пройдуть молебні і Хресні ходи за порятунок України

18 грудня 2013 о 17:16

18 грудня о 9.00 у Свято-Успенській Лаврі (м.Святогірськ, Донецька обл.) відбулася літургія, молебень і хресний хід «Молитва за Україну!». Там же відбудеться і оголошення звернення блаженнійшого Митрополита Київського і Всієї України Володимира.

19 грудня о 14.30 в Києві розпочнеться хресний хід від Свято-Введенського монастиря до Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври, де відбудеться богослужіння і оголошення звернення блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Цього ж дня, 19 грудня, молебни і Хресні ходи відбудуться і в інших регіонах країни:

— Вінницька обл., С. Перепільченци, Свято-Миколаївська церква, початок в 10-30

— Волинська обл., С. Зимно, Зимненський жіночий монастир, початок в 10-30

— м. Донецьк, Святомиколаївська Успенська церква, початок о 9-00

— АР Крим, м. Євпаторія, Свято-Миколаївський собор, початок в 10-30

— Луганська обл., м. Стаханов, Свято-Нікольський собор, початок о 10-00

— м. Одеса, Свято-Успенський собор (Соборна площа), початок о 10-30

— Рівненська обл., м. Острог, Свято-Воскресенський храм, початок в 10-30

— м. Харків, Благовіщенський Кафедральний Собор, початок в 9-30

— Хмельницька обл., смт.Віньківці, Свято- Воскресенський храм, початок в 11-30

***

Ініціатива «Молитва за Україну!» зародилася 14 грудня у Почаївській Лаврі під час проповіді її настоятеля владики Володимира. Метою ініціативи є проведення у всіх храмах України молебнів за суспільну згоду і збереження цілісності держави.

15 грудня о Києво -Печерській Лаврі владика Павло підтримав духовну ініціативу Почаївської Лаври і висловив надію, що в День Святого Миколая буде проведено молебень і Хресний Хід від Свято-Введенського монастиря до Свято-Успенського Собору Києво-Печерської Лаври. Цю духовну ініціативу благословив блаженнійший Митрополит Київський і Всієї України Володимир.

17 грудня ця ініціатива була підтримана і Святогірської Свято-Успенської Лаврою. Всі три Лаври, як три духовних центри країни, взяли активну участь в підтримці цієї ініціативи — молитися за згоду в Україні.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути