chrome firefox opera safari iexplorer

Біатлон: Збірна України виграла естафету на Кубку світу

07 грудня 2013 о 15:48

Жорстка команда України тріумфально виграла естафетну гонку на другому етапі Кубка світу в Хохфільцені.

Збірна України з майже хвилинною перевагою перемагає в жіночій естафеті в Хохфільцені, фінішувавши з прапором України, повідомляє Кореспондент.

З першого ж етапу сьогоднішньої естафети наша збірна довела, що вони — команда без слабких місць. Лише на першому колі Юлія Джима не стала рватися вперед, трохи відпустивши суперниць. Зате на обох рубежах Юля була абсолютно бездоганна, передавши естафету третьою в щільній групі лідерів разом з командами Білорусі, Чехії та Італії.

З несподіванок на першому етапі було хіба що хвилинне відставання збірної Норвегії, у якій досвідчена Анн-Крістін Флатланд не впоратися зі стрільбою.

Другий етап нашої команди міг викликати деякі побоювання лише в тому сенсі, що Віта Семеренко провела в цьому сезоні всього одну гонку. Але Віта розвіяла всі сумніви — на вогневому рубежі скористалася всього одним запасним патроном, а на трасі ні в чому не поступалася суперницям. І знову до передачі естафети сформувалася щільна компанія, але вже в іншому складі: Німеччина, Україна, Росія, Франція. Ці збірні згодом і розіграли місця на подіумі, нікому не дозволивши втрутитися в це суперництво.

Валя Семеренко на своєму етапі вперше відзначила збірну України, як одноосібного лідера гонки. Два запасних патрона — ніщо порівняно з високою швидкістю Валі, тим більше що конкурентки помилялися ще більше. У безпосередній близькості до останньої передачі, в 20-ти секундах позаду, залишалися тільки росіянки, що утримувалися зусиллями Катерини Шумілової. А ось Францічска Хільдебранд і Анес Шевальє не зуміли втримати німкень і француженок в боротьбі за перемогу.

Четвертий етап вже традиційно був відданий капітану команди, і Олена Підгрушна провела його просто чудово! Навіть незважаючи на дуже швидку і точну стрільбу лежачи Ольги Зайцевої, Олена ні в чому не поступалася росіянці. А після того, як і зі стійки Підгрушна пішла без додаткових патронів, останні два кілометри дистанції просто перетворилися на коло пошани для нашої команди.

А ось Зайцева позбавила свою команду і подіуму, зайшовши на штрафне коло у стрільбі стоячи. Цим скористалися Луара Далмайер і Анес Бескон, вивівши Німеччину і Францію на п'єдестал пошани. Росіянки фінішували четвертими, а Норвегія виявилася п'ятою — Туре Бергер сьогодні також не вистачило точності, щоб вивести команду наверх.

Біатлон. Кубок світу. Хохфільцен. естафета

1. Україна (0 +3) 1:13.09.2
2. Німеччина (1 +7) +56.3
3. Франція (0 +7) +1:00.8
4. Росія (1 +9) +1:09.2
5. Норвегія (0 +11) +1:49.7

Нагадаємо, що в лютому 2014 року в Сочі пройде Олімпіада, де головна медальна надія України — саме естафетна гонка у жінок.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути