chrome firefox opera safari iexplorer

Брюссель не буде починати нові переговори щодо тексту Угоди про асоціацію з Україною

04 грудня 2013 о 11:55

ЄС готовий обговорювати різні аспекти імплементації Угоди про асоціацію і зони вільної торгівлі з Україною.

Брюссель не буде починати нові переговори щодо тексту Угоди про асоціацію з Україною

Європейський Союз не буде відкривати нові переговори щодо тексту вже парафованої Угоди про асоціацію і глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Україною. Про це повідомила прес-секретар Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон Майя Косьянчич.

За її словами, Європейська комісія не підтверджує заявлений прем'єр-міністром України Миколою Азаровим візит української делегації до Брюсселя.

Констатувавши, що в ЄС «немає жодної дискусії щодо компенсації», вона сказала: «Ми готові обговорювати різні аспекти імплементації Угоди про асоціацію та глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Україною і пояснити в деталях абсолютно конкретні вигоди, які Угода принесе Україні». «Ми, тим не менш, не готові відкрити нові переговори щодо тексту Угоди», — наголосила Косьянчич.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що делегація України в середу, 4 грудня, поїде в Брюссель для проведення переговорів з питань євроінтеграції. «Завтра наша делегація поїде в Брюссельми продовжимо переговори, які дозволять підписати Угоду про європейської інтеграції на вигідних для України умовах. Про це домовився президент і зараз ця делегація формується», — повідомив Азаров.

Раніше Азаров заявляв, що Євросоюз повинен погодитися на тристоронні переговори Україна-ЄС плюс Росія для того, щоб розглянути умови, які висунула Росія у зв'язку з євроінтеграцією України. «Ми реально домовилися з Росією про встановлення тристороннього формату переговорів з ЄС. Чому нам потрібен тристоронній формат? Тому що ЄС повинен розглянути ті умови, які висуває Росія. Як тільки це буде, ми готові підписати Угоду про асоціацію», — підкреслив він.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути