chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІ забороняє пересуватись колоною більше п'яти автомобілів

23 грудня 2013 о 12:45

«У деяких ЗМІ з’явились заклики до громадян України найближчим часом виїхати на транспортних засобах в урядовий квартал (вулиці Банкова, Лютеранська, Грушевського, Інститутська, Шовковична, Круглоуніверситетська)», — йдеться у повідомленні ДАІ.

У ДАІ наголошують, що вони не можуть допустити значних ускладнень у дорожньому русі і тому вживатимуть заходів у межах своєї компетенції для того, щоб не допустити зупинки всього транспорту.

Крім того у повідомленні попередили, що «за порушення вимог п. 32. 1. ПДР передбачена відповідальність згідно з статею 125 КУпАП, йдеться про те, що забороняється рух колон у складі більше як 5 механічних транспортних засобів без узгодження з Державтоінспекцією».

У повідомленні також наголошують, що блокування транспортних комунікацій зумовлює кримінальну відповідальність та карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або ж такі дії можуть каратися виправними роботами впродовж двох років чи арештом впродовж шести місяців.

Тому Державтоінспекція нагадує про відповідальність за вищевказані порушення і звертається до водіїв не ускладнювати рух собі та своїм колегам.

Зауважимо, що активіст автомайдану Дмитро Булатов у своєму Facebook назвав це «брєдом», оскільки «за законом вони не мають права вас карати».

«Вони намагаються залякати автомобілістів у різні способи. Ви маєте право не виходити з машини, не давати в руки даішників документи. І я прошу вас не підписувати жодних документів, а також вимагайте пояснення причин зупинки і знімайте це на відео», — зазначив він.

«Наші адвокати напишуть коротку інструкцію по тому, як треба поводитись, якщо вас зупинили даішники», — додав він і надав телефони адвокатів, які можна знайти на сторінці Facebook автомайдану.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути