chrome firefox opera safari iexplorer

Діаспора у 20-ти містах світу підтримає Марш мільйона

09 грудня 2013 о 09:37

Українці у всьому світі приєднуються до Маршу мільйона, оголошеного в Україні на 8 грудня. Акції солідарності з українськими протестувальниками відбудуться у багатьох містах США, Канади та Європи, повідомляє медіа-портал української діаспори, передає УНН.

У деяких містах українці вийдуть на вулиці вдруге та втретє. Зокрема, у США акції підтримки єврореволюції відбудуться щонайменше у 10-ти містах. У Чикаго українці на підтримку Євромайдану вивісили в українській частині міста прапори та пов’язали жовто-сині стрічки. Одна із парафій навіть створила власну “йолку”, яку буде прикрашено плакатами, як на майдані у Києві.

У Нью-Йорку до української громади приєднається також польська, а трансляція нью-йоркського Євромайдану буде виведена в інтернет. Також, українці вийдуть на вулиці Бостона, Філадельфії, Рочестера, Сент-Пола, Лос-Анджелеса, Сан-Дієго, Сан-Франциско та Маямі.

Марш Солідарності пройде у Ванкувері. За результатами акції буде відзнято відео-звернення до київського Майдану, картинка для канадських та місцевих ЗМІ, а також будуть зібрані і передані кошти на підтримку протестувальників у столиці. Свою підтримку висловлять українці Торонто.

Представники різних кіл ініціювали зібрання усіх українців у Відні. У Римі українці зберуться на Майдан, щоб привернути увагу туристів та італійців. Мирна хода пройде також у італійському місті Брешті. На підтримку демократичної України у Парижі закликають зібратися біля центру Помпіду. Мітинги також відбудуться у Мадриді, Лісабоні, Порту та Фару, Лондоні.

Як повідомляв УНН, у неділю, 8 грудня, о 12:00, опозиційні політичні сили, громадські активісти скликають на Майдані Незалежності Народне віче.

Нагадаємо, 1 грудня відбулося Народне віче в столиці України. За різними оцінками в ньому взяли участь від 500 тисяч до 1,5 млн учасників.
Як відомо, в той же день на вулиці Банковій сталося зіткнення між активістами та «Беркутом», під час якого силовики були змушені задіяти проти мітингувальників світло — шумові гранати і сльозогінний газ.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути