chrome firefox opera safari iexplorer

Дизайнери радять зустрічати Новий рік в одязі «з бабусиної скрині»

31 грудня 2013 о 19:55

«Як зустрінеш Новий рік — так його і проведеш!» — кажуть у народі. Навіть той, хто не вірить у забобони, намагається відзначити це свято за всіма правилами. Добра компанія та вишукані страви — важлива умова вдалого святкування. Та неможливо почуватися впевнено без модного новорічного вбрання, яке вже час підбирати. У чому зустрічати Рік Коня?

Модельєр Ірина Ткачко застерігає: у жодному разі не виймайте з шафи торішні сукні та костюми! 2013 рік ми зустрічали у блискучих “зміїних” тканинах, більшість із них — синтетичні, а цього разу необхідно надати перевагу натуральним матеріалам. У моді — свобода та мінімалізм.

Оскільки символ прийдешнього року — Дерев’яний Синій Кінь, варто зупинитися на будь-якому відтінку синього, фіолетового, блакитного кольорів. Зелені, чорні, коричневі, шоколадні та бежеві тони — також актуальні.

Якщо ви готувалися до свята, пітніючи у спортзалах, не відмовляйте собі в облягаючому вбранні, що підкреслює всі вигини тіла. Але пишну або розширену донизу спідницю також ігнорувати не варто.

Вважають, що кінь — розбірливий у манерах, має тонкий смак. Тож одягатися потрібно “з голочки”. Дамам можна відкривати щось одне: декольте, ноги, спину чи руки — обирати вам. Занадто відверті вбрання у цю чарівну ніч — недоречні. Надавайте перевагу вишуканій елегантності!

У моді — велюр, замша, оксамит. Комбінації цих тканин також стануть у пригоді. Дизайнери роблять акцент на матеріях з дрібним ворсом, які нагадують конячу шкіру. Як жінкам, так і чоловікам не слід відмовлятися від атласу та шовку.

Обираючи святкове вбрання, слід пам’ятати: поганих фігур не існує, буває тільки неправильно підібраний одяг.

Проблема багатьох чоловіків та жінок — округлий животик та широкі стегна. Збираючись на свято, не варто гадати, що розкішне вбрання — не для вас. Сучасні тренди допоможуть приховати недоліки. Панам, яких жінки добре годують, не слід заправляти сорочки у брюки.

Представницям чарівної статі, які хочуть виглядати стрункішими, можна обрати плісироване плаття темно-синього кольору у формі трапеції. Легкий короткий рукав допоможе приховати недосконалі плечі. Шифон та вільний крій — актуальні у ніч, присвячену коню, а також вони надають чарівності, загадковості, витонченості. У пригоді стануть рукави з тонкого мережива. Бути жіночною, не акцентуючи уваги на вигинах фігури, — реально. Бажано, щоб лінія талії була трохи завищеною.

Дизайнер вишуканого одягу Назар Хіцяк наголошує: у Новорічну ніч на вас має бути багато імітованого золота. Використайте його для гудзиків, поясів, взуття. Добре, якщо тканина оздоблена великою кількістю ланцюжків: їх можна використовувати як декор для матерії, прикрашати «спинку» на жіночих сукнях. Якщо вам до душі срібло — не відмовляйте собі. Головне — блиск. Подейкують, у такому випадку ваш наступний рік мине блискуче.

Вбрання має бути легким — немов повітряним. Якщо обрали приталений силует сукні — хоча б рукави мають бути широкими. Головне, щоб одяг був зручним, практичним. Дами можуть надати перевагу тунікам у комплекті зі штанами чи лосинами. Не нехтуйте кольоровими колготками, блискучими піджаками, топами. На першому місці — тканини, оздоблені батиком, макраме та в’язаними декорами «з бабусиної скрині».

Чоловікам слід мати на увазі, що у моду ввійшли вузькі брюки та джинси з низькими стегнами. Латки, потертості та дірки залишилися у минулому. Дизайнер радить зустріти Новий рік у короткій облягаючій сорочці з заокругленими краями. Вона пасуватиме навіть до класичних джинсів. Найкращі кольори — пастельні: зелений, бежевий, світло-коричневий. У Європі “хіт сезону” для чоловіків — зелено-чорна клітинка. Не забувайте про краватку. У цьому році чим вона вужча — тим краще. Представники сильної статі — консервативніші, ніж їхні “половинки”, тож Назар Хіцяк радить їм дотримуватися лозунгу: “Хто сміливіший — той наймодніший!”.

Зустрічаючи Рік Дерев’яного Коня, надайте перевагу дерев’яним аксесуарам. Не зайвими будуть також ремені та декоративні заколки.

Розмірковуючи над зачіскою, варто згадати “кінський хвіст”, різноманітні види косичок або зупинити вибір на розпущеному прямому волоссі.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути