chrome firefox opera safari iexplorer

Єдиний в Україні Інтеграційний центр для біженців закрився через вимоги районних чиновників

20 грудня 2013 о 10:41

Благодійний фонд «Рокада» повідомив про закриття єдиного в Україні Інтеграційного центру для біженців у зв'язку з вимогами Управління освіти Деснянської районної адміністрації міста Києва.

Про це під час проведення останнього дитячого свята до Дня Святого Миколая повідомила керівник Благодійного фонду «Рокада» Наталія Гуржій, передає Укрінформ.

«Голова Управління освіти Деснянського району не вважає за потрібне надалі бачити нас у цьому закладі, а також виставляє нам щомісяця десять тисяч гривень тільки за оренду та податок на землю. Ми — неприбуткова організація і сплачувати такі кошти не можемо, тому вимушені через це залишити приміщення та й узагалі припинити роботу Інтеграційного центру для біженців у Києві», — сказала Гуржій.

За її словами, останні 15 років Центр продовжував свою роботу завдяки підтримці Агентства ООН у справах біженців та Міжнародного фонду «Відродження». Загроза його існуванню виникла у 2010 році, коли Управління освіти Деснянської РДА відмовило БФ «Рокада» у продовженні дії договору оренди. У 2013 році Управління освіти звернулося з позовом до суду, вимагаючи від Фонду залишити приміщення. «Нам запропонували переїхати в інше місце, проте це місце потребує ремонту, і міжнародні донори, які весь цей час нам матеріально допомагали, вже не можуть виділити кошти для ремонту цих приміщень», — зазначила вона.

У Центрі, за словами керівника БФ, діти мали змогу вивчати мову, інтегруватися, а також ставати повноцінними членами українського суспільства. Центр був спрямований на організацію безліч тренінгів, зустрічей, свят, екскурсій та інших заходів для біженців, а також для кращого пізнання ними української культури та традицій.

На сьогодні Благодійний фонд «Рокада» опікується 253 дітьми з таких країн, як Афганістан, Демократична Республіка Конго, Конго Браззавіль, Узбекистан, Еритрея, Ефіопія, Ірак, Іран, Киргизстан, Пакистан, Палестина, Російська Федерація, Сирія, Сомалі, Судан, Уганда, Шрі-Ланка, Ангола, Вірменія, Азербайджан, Камерун, Сьєрра-Леоне, Бурунді, Таджикистан, Гвінея, Єгипет та Руанда.

За час роботи центру сотні дітей біженців з 28 країн отримали як психологічну, так і виховну та освітню підтримку.

Джерело: RegioNews
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути