chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС пригрозив забороною на в'їзд винним у розгоні Євромайдану

07 грудня 2013 о 15:54

Якщо Президент України Віктор Янукович не покарає всіх винних у побитті студентів на Євромайдані в ніч на 30 листопада, Європейський Союз має намір заборонити в'їзд на свою територію для деяких українських чиновників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок.

«Янукович повинен покарати тих, хто винен у побитті (мітингувальників на Майдані — УНІАН). Агресія має бути покарана. Якщо вони не будуть покарані, то всі, хто відповідальний за діяльність правоохоронців у тій ситуації, не матимуть можливості приїхати до ЄС... Наша позиція — до ЄС повинні їхати молоді люди, а не криміналітет», — сказав Брок.

Як повідомлялося, 30 листопада близько 4 години ранку бійці спецпідрозділу «Беркут» штурмували декілька сотень студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції України.

На відеозаписах, викладених в Інтернеті, видно, як бійці «Беркута» витісняють людей з-під монумента Незалежності, при цьому б'ючи їх кийками. Декого продовжували бити навіть після того, як він упав.

На кадрах також видно людей зі скривавленими обличчяами. За словами кореспондента ВВС Україна, вранці Майдан незалежності оточили представники спецпідрозділів, працівники комунальних служб змивали кров з тротуарів.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути