chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС закликав Януковича поважати громадянські свободи. Ештон їде в Україну

08 грудня 2013 о 19:36

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу нагадав президенту Віктору Януковичу про необхідність поважати громадянські свободи українців, виявляти стриманість та вирішити ситуацію, що виникла в Україні шляхом діалогу з опозицією.

Як повідомила спікер Баррозу Піа Ахрінкільде, про це Баррозу заявив у ході телефонної розмови з Януковичем, яка відбулася сьогодні, 8 грудня.

Як зазначено в повідомленні, президент Єврокомісії знову заявив про необхідність ухвалити політичне рішення щодо існуючого напруження у країні «шляхом діалогу з опозицією та громадянським суспільством».

Також Баррозу нагадав про необхідність «поважати громадянські свободи» та виявляти «максимальну стриманість».

Згідно з повідомленням, наступного тижня Київ відвідає верховний представник ЄС Кетрін Ештон для того, щоб «підтримати вихід з політичної кризи, що склалася».

Окрім того, Баррозу нагадав про позицію та готовність ЄС щодо підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, «щойно буде виконано всі умови».

Нагадаємо, сьогодні в Києві на народне віче зібралося до мільйона людей. Під час виступу опозиція пообіцяла заблокувати Межигір’я, якщо протягом 48 годин Янукович не відправить уряд Миколи Азарова у відставку.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути