chrome firefox opera safari iexplorer

Європарламент сьогодні розгляне резолюцію по Україні

10 грудня 2013 о 11:43

10 грудня у Страсбурзі відбудеться засідання Європейського парламенту, де обговорять ситуацію в Україні та розглянуть резолюцію щодо нещодавніх подій. Про це на прес-конференції заявив голова Комітету парламентської співпраці Україна-ЄС, євродепутат Павел Коваль.

«Сьогодні о 15:00 розпочнеться дискусія у Страсбурзі щодо ситуації в Україні. У нас є спеціальна резолюція, за яку голосуватимуть в середу, 11 грудня. У вівторок ще будуть доповнення до резолюції, але все залежатиме від того, що відбуватиметься на Майдані вночі, яка ситуація буде на сьогоднішній ранок ", — сказав П.Коваль, пише УНН.

Нагадаємо, що після зриву підписання угоди про асоціацію України з ЄС в Україні різко загострилася політична криза. Десятки тисяч громадян взяли участь в акціях протесту з вимогою відставки уряду і президента, позачергових виборів Ради, підписання асоціації з ЄС. Найбільш масові протести проходять у Києві, де 30листопада співробітниками міліції розігнали мирну акцію студентів. 1 грудня в Києві відбулося півмільйонне Народне віче, мітингувальники заблокували Майдан Незалежності, вулицю Хрещатик, захопили будівлю КМДА, спробували заблокувати Кабмін і Адміністрацію Президента. Біля АП на вулиці Банковій стався новий силовий розгін учасників Євромайдану. Постраждали десятки мирних громадян, у тому числі понад 40 журналістів.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути