chrome firefox opera safari iexplorer

Європарламент цього тижня обговорить ситуацію в Україні

09 грудня 2013 о 09:40

Європарламент у вівторок проведе дебати про результати Вільнюського саміту та майбутнє «Східного партнерства», в особливості у контексті ситуації в Україні. У четвер законодавчий орган ЄС планує проголосувати резолюцію з цього питання.

Про це йдеться в остаточному порядку денному чергової сесії Європарламенту, яка проходитиме 9-12 грудня у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Підсумки Вільнюського саміту та майбутнє «Східного партнерства», в особливості щодо України», — зазначена тема дебатів і резолюції.

Станом на ранок понеділка проекту резолюції або декількох проектів від різних політичних груп у Європарламенті ще не оприлюднено.

Як повідомляв Укрінформ, питання про підсумки Вільнюського саміту, майбутнє «Східного партнерства» та ситуацію в Україні було додатково включено до порядку денного пленарної сесії Європарламенту рішенням президента законодавчого органу ЄС та лідерів усіх політичних груп. Вони також погодилися залишити моніторингову місію Кокса-Кваснєвського по Україні у режимі очікування. Йдеться про те, що місія не планує відвідувати Україну, але готова це здійснити у разі потреби та розвитку ситуації.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути