chrome firefox opera safari iexplorer

Європарламент ухвалить резолюцію щодо України наступного тижня

07 грудня 2013 о 22:25

Європейський парламент наступного тижня винесе резолюцію щодо подій в Україні. Про це заявив координатор з міжнародних питань групи Європейської народної партії в Європарламенті Хосе Ігнасіо Салафранка.
Як повідомляє УНІАН, євродепутат про це повідомив під час брифінгу в Будинку профспілок, де розташовується Штаб національного спротиву.

Він наголосив, що європейські депутати солідарні з громадянами України, які виступають за європейську інтеграцію і проводять мітинги в Києві і регіонах. «Ми хочемо сказати, що українські громадяни не самі. Мільйони людей підтримують європейську перспективу України, і ми також маємо бажання її підписати. Ми з повагою ставимося до відваги людей, які стоять за демократію, мир і об'єднання... Наступного тижня Європарламент винесе резолюцію щодо України», – сказав євродепутат.

Крім цього, Салафранка повідомив, що сьогодні група європарламентаріїв побувала в лікарнях і поспілкувалася з тими, хто постраждав під час розгону Євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада. Він додав, що сьогодні в євродепутатів запланована низка зустрічей з представниками опозиції. Також вони мають намір виступити зі сцени перед мітингувальниками на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, 28 листопада у Вільнюсі голова Європарламенту Мартін Шульц сказав, що сподівається на підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом при іншому президенті.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути