chrome firefox opera safari iexplorer

Канада розглядає всі можливі методи реагування щодо влади в Україні

11 грудня 2013 о 14:20

Канада буде уважно стежити за розвитком подій в Україні та розглядати всі можливі методи реагування, які є у розпорядженні.

Про це йдеться у заяві прем’єра Канади Стівена Гарпера щодо ситуації в Україні.

«Канада глибоко занепокоєна розвитком подій минулої ночі в Україні. Рішення української влади використати загони спеціального призначення проти мирних протестуючих на Майдані в Києві є недемократичним і надмірним», – зазначив він.

«Особливо хвилює той факт, що це відбулося лише через кілька днів після застосування міліцією сили проти мирних демонстрантів, здебільшого студентів», – додав політик.

«Канада та міжнародна спільнота очікують, що українська влада поважатиме і захищатиме права своїх громадян, зокрема права на вільне висловлювання своєї думки», – уточнив Стівен Гарпер.

Він пообіцяв: «Канада є разом з українцями у цей важкий час і буде продовжувати дієво протистояти усім спробам утискувати їхні права та свободи. Вчора палата громад парламенту Канади присвятила час обговоренню ситуації в Україні. Ми та наші союзники-однодумці будемо уважно стежити за розвитком подій та розглядати усі можливі методи реагування, які є в нашому розпорядженні».

Раніше в Конгресі українців Канади повідомили, що парламент Канади збирається на термінове засідання через події на Євромайдані в Києві, пише «Українська правда».

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство