chrome firefox opera safari iexplorer

Країни НАТО засудили розгін Євромайдану

04 грудня 2013 о 10:40

Глави МЗС країн НАТО засудили надмірне застосування сили в Україні і закликали сторони утриматися від насильства та розпочати діалог.

Як повідомляє УНІАН, про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен після закінчення міністерського засідання альянсу.

Він повідомив, що міністри зробили спільну заяву щодо України.

«Ми пильно стежимо за ситуацією в країні, ми засуджуємо застосування надмірної сили, закликаємо всі сторони утриматися від насильства. Ми закликаємо уряд і опозицію розпочати діалог і процес реформ», — підкреслив Расмуссен.

Водночас, генсек НАТО зазначив, що співпраця з Україною триває.

«Україна залишається важливим партнером НАТО. Наше партнерство продовжиться на підставі цінностей демократії, прав людини і верховенства права. НАТО як і раніше налаштоване підтримувати процес реформ в Україні», – сказав Расмуссен.

Як повідомляв раніше ZAXID.NET, 30 листопада вранці спецзагін «Беркут» розігнав Євромайдан у Києві — бійці «Беркуту» напали на студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції.

У неділю, 1 грудня, в Україні відбулася наймасовіша за часи незалежності акція громадянського протесту, в якій тільки в Києві взяли участь понад півмільйона осіб.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство