chrome firefox opera safari iexplorer

Лікуємо нежить без ліків

17 грудня 2013 о 10:15

Ніс закладений, дихати немає чим. Такий стан навряд чи комусь сподобається. Нежить — захисна реакція на вірус, таким чином наш організм намагається «вимити» інфекцію. Ваше завдання: йому в цьому допомогти. Головне: відразу ж почніть лікування — і ви здолаєте недугу за 2-3 дні!

Часник. У перший день, коли слизова оболонка ще не дуже роздратована, подрібніть зубок стиглого часнику і вкладіть кашку глибоко в ніздрі. Після цього як слід прочихайтеся. Вже через кілька годин вам стане легше.

100% результат
Як тільки «потече» з носа, не відкладаючи, зробіть гірчичники з порошкової гірчиці. Прикладіть їх до п'ят і забинтуйте фланелевою або чистошерстяною тканиною. Зверху одягніть теплі шкарпетки (краще — вовняні) і тримайте гірчичники 1-2 години. Потім зніміть і деякий час походіть в шкарпетках по квартирі в енергійному темпі. Після цього відразу лягайте у ліжко. До ранку нежить як рукою зніме!

Промивання звіробоєм. Заваріть траву так, як зазначено на упаковці. Дайте відвару настоятися 30-40 хв. Ляжте на спину, злегка запрокиньте голову і влийте в кожну ніздрю по 2 повні піпетки відвару (приблизно 1-2 мл). Протікаючи по носоглотці, рідина знімає набряк придаткових пазух (профілактика гаймориту і фронтиту), знижує підвищений тиск в придаткових пазухах (воно виникає за рахунок продукції слизу і приводить до головного болю). Слідуючи далі по горлу, звіробій змиває густий слиз з голосових зв'язок — і ваш голос стає не таким хрипким. Також подібні промивання знижують ризик виникнення трахеїту і бронхіту. Процедуру потрібно повторювати через кожні 2 години протягом 3 днів.

Прогрівання пазух. Перед сном обов'язково прогрійте придаткові пазухи носа. Для цього на сухій сковороді розігрій як слід кілька столових ложок солі. Покладіть їх у невеликий полотняний мішечок. Повільно проводьте мішечком вздовж пазух на деякій відстані від шкіри. Коли сіль трохи охолоне, розмістіть мішечок безпосередньо на шкірі над пазухами. Такі прогрівання можна робити і відвареним вкруту яйцем.

Хрін з лимоном. Натріть на тертці 1 свіжий хрін і змішайте з соком 2-3 лимонів. Приймайте по половині чайної ложки 2 рази в день. Після прийому ліків нічого не їжте і не пийте протягом 30 хв., виключи з раціону молоко та молочні продукти. Протягом перших декількох днів прийому може спостерігатися підвищена сльозотеча, але надалі вона припиниться. Суміш можна зберігати в холодильнику протягом тривалого часу.

Рятуємо слизову. Коли нежить почне відступати, допоможіть слизовій оболонці носа швидше відновитися. Для цього придбайте в аптеці масляний розчин хлорофіліпту (витяжка з евкаліпта). У ньому містяться жиророзчинні вітаміни, які допоможуть швидше відновити загиблі захисні ворсинки носоглотки. Крім того, масляний розчин обволікую слизову оболонку, зменшує дратівний вплив повітря.

Не запускайте нежить!
Обов'язково пройдіть повний курс лікування, не зупиняйтеся, ледве відчувши полегшення. Інакше таке, здавалося б, невинне захворювання як нежить, може загрожувати серйозними ускладненнями:
Перехід запального процесу на слизову глотки (фарингіт), гортані (ларингіт), трахеї і бронхів (трахеобронхіт), запалення легень (пневмонія).
Запалення навколоносових пазух (гайморит і фронтит, етмоїдит, сфеноїдит).
Гострий середній отит (запалення середнього вуха) виникає при неправильному і занадто сильному сяканні, особливо через обидві ніздрі одночасно.
Кон'юнктивіт — запалення слизової оболонки ока.
Дерматит — запалення шкіри біля носу.