chrome firefox opera safari iexplorer

Львів відправив на Київ 50 медиків

03 грудня 2013 о 21:49

Сьогодні, 3 грудня, зі Львова до столиці відправиться півсотні медиків, які створять бригади швидкої допомоги і чергуватимуть на Євромайдані у столиці.

Про це ZAXID.NET розповів лікар-хірург, член ініціативної групи Юрій Дмитришин.

За його словами, зібралися і практикуючі лікарі, і студенти-медики. Вони сформували 5 бригад швидкої допомоги по 10 осіб.

Планується, що у Києві кожна бригада працюватиме у дві зміни. На зміні буде лікар-хірург, лікар загального профілю і троє помічників.

«Вони будуть закріплені до однієї машини швидкої допомоги. Також створено інформаційний центр, завершується написання інтернет-сайту, на якому публікуватиметься вся інформація», – розповів Юрій Дмитришин.

«Ми їдемо до Києва не страйкувати, а виконувати свій обов’язок надавати меддопомогу. Ще звертатимемося до київської міліції, аби вона забезпечила охорону для якісного надання медичної допомоги», – зазначив він. І додав, що медичну допомогу отримуватимуть усі, хто цього потребуватиме.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, з лікарями, що сьогодні відправляються до Києва, на базі Львівської обласної клінічної лікарні було проведено навчання щодо надання першої медичної допомоги в польових умовах.

Для координації роботи бригад швидкої меддопомоги У Львові створено інформаційний центр. Завтра, 4 грудня, відповідний інфоцентр буде розгорнуто й у Києві.

Гарячі лінії:

Київ: (068) 221-20-59, (068) 221-20-63, (068) 161-53-98.

Львів: (068) 169-11-10, (068) 169-11-27, адреса: проспект Шевченка, 13.

Нагадаємо, у ніч з 2 на 3 грудня з-під стін Львівської обласної ради на Євромайдан до Києва виїхало півтори тисячі активістів.

Штаб Координаційної ради майдану у Львові рекомендує формувати списки осіб, що зголошуються до виїзду на київський Євромайдан винятково з осіб чоловічої статі, які досягли 21 року.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути