chrome firefox opera safari iexplorer

Львівську ялинку прикрасять символами України та ЄС

11 грудня 2013 о 12:18

Центральна новорічна ялинка, яку відкриють 19 грудня у Львові, буде прикрашена символами України та Євросоюзу, повідомляє УНН із посиланням на прес-службу міськради.

“Діти у школах розмальовують ялинкові прикраси у вигляді герба України та зірки Євросоюзу. Також ялинку прикрасять синіми стрічками. За словами начальника управління культури Ірини Подоляк, її можна назвати Євроялинкою. Директор департаменту гуманітарної політики Олег Березок зазначив, що біля цієї ялинки, яка є для львів’ян символом боротьби добра зі злом, будуть молитися за тих людей, які постраждали внаслідок подій на євромайданах”, — сказано в повідомленні прес-служби Львівської міської ради.

За інформацією служби, цього року планують придбати нову ілюмінацію та частково оновити ялинкові прикраси.

“Ялинку прикрашатимуть 250 іграшок, розписаних вихованцями дитячої художньої школи ім. Олекси Новаківського, 217 дерев’яних яворівських іграшок, 247 пластмасових іграшок. Вже є близько 800 іграшок від Склодзеркального заводу. Завод має додати ще близько 1500—1600 прикрас. Крім того, традиційно компанія „Світоч“ надає свої фірмові прикраси у вигляді цукерок та шоколадок”, — роз’яснила прес-служба.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути