chrome firefox opera safari iexplorer

Машиністи київського метрополітену закликають пасажирів виходити на Майдан

11 грудня 2013 о 14:28

Машиністи столичного метрополітену висловлюють солідарність з мітингувальниками на Майдані та закликають пасажирів приєднуватися до них.

«Їхала в метро! Машиніст Синьої гілки між станціями Поштова Площа та Майдан Незалежності таким чоловічим, впевненим і сповненим надії голосом сказав — «Пам»ятайте, Київський Метрополітен з Вами! Слава Україні" і весь вагон відповів — «Героям Слава»! Мені здається, що наша країна ще ніколи не була такою сильною і такою об"єднаною! Зараз ми зможемо все і цієї ночі це довели! Зараз немає страху — є лише гордість за націю, яка хоче жити у нормальній країні, з нормальною владою і так буде!!!!», — написала на своїй сторінці у Facebook журналістка Вікторія Берега.

Водночас киянка Ольга повідомила, що машиність «червоної гілки» сьогодні закликав усіх не байдужих вийти на станції «Театральній» і підтримати людей на Майдані. За її словами, машиніст розповів про нічні події і попросив приєднатися до революції.

«Один з героїв сьогоднішнього дня для мене — це машиніст на червоній лінії метро, який, поки поїзд їхав з „Хрещатику“ до „Театральної“, розповідав людям про те, що сьогодні вночі відбувалось на Майдані, та закликав усіх, хто може, виходити на „Театральній“ та йти підтримувати наш народ», — написала вражена дівчина на власній сторінці у соцмережі.

Як повідомлялось, зранку 11 грудня станції «Майдан Незалежності» та «Хрещатик» знову зачинили для входу та виходу пасажирів. Станції працювали лише як пересадочні з лінії на лінію.

Представник метрополітену заявив, що станції закрили за розпорядження КМДА.

Нагадаємо, протягом 9-10 грудня станції «Хрещатик» і «Майдан Незалежності» були періодично закриті через повідомлення про замінування, які не підтверджувались.

Вночі 11 грудня бійці спецпідрозділу «Беркут» та військовослужбовці почали штурмувати барикади Майдану.

Проте через активний опір мітингувальників та оперативний під’їзд киян у центр столиці силовикам не вдалося провести зачистку центру громадянського спротиву.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути