chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти завчасно відкриє завдання ЗНО з української мови

16 грудня 2013 о 16:44

Завдання ЗНО з української мови і літератури, що використовуватимуть при тестуванні абітурієнтів у 2014 році будуть оприлюднені заздалегідь. Про відповідну ініціативу повідомив міністр освіти Дмитро Табачник під час прямої лінії з читачами газети Урядовий кур’єр.

«Думаю, що цього року ми один із предметів ЗНО зробимо відкритим. Готуючись до складання у 2014 році тесту з української мови і літератури, найбільш масового, учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть скористатися завданнями, що перебувають у банку тестових завдань», — сказав Табачник.

За його словами, у вільному доступі на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів буде розміщено завдання всіх типів з цього предмета, згруповані за темами відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання й за складністю.

«Оприлюднити цю інформацію для вільного використання абітурієнтів Український центр оцінювання якості освіти планує на момент завершення реєстрації осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2014 році. А потім, коли дійде до самого тестування, за теорією випадкових чисел комп’ютер вибере 70 запитань», — заявив Табачник.

Як відомо, зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнтів у 2014 році розпочнеться 3 червня. Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 3 січня до 5 березня включно.

Джерело: Освіта.ua
Розділи: Новини освіти