chrome firefox opera safari iexplorer

На Майдані Незалежності збираються учасники Народного віче

08 грудня 2013 о 10:14

На Майдані Незалежності в Києві збираються учасники Народного віче, яке розпочнеться сьогодні о 12.00.

Як передає кореспондент УНІАН, станом на 9.00 ранку кількість людей на Майдані Незалежності вже близько трьох тис.

Більшість їх перебуває біля сцени Євромайдану, де пройшов молебень за українську націю та державу.

Люди прибувають в центр міста швидкими темпами. Зокрема, в столичному метрополітені, на станції метро “Хрещатик”, практично всі пасажири входять з вагонів і піднімаються у центр Києва.
Люди на Євромайдані — в доброму настрої.

Частина з них, що біля сцени, тримають прапори України та партійні. Люди, що прибувають на Майдан, також прикрашають себе українським прапором чи стрічкою з символікою Євросоюзу та України.
За інформацією координаторів Євромайдану, перед початком Народного віче, о 10.00, планується провести ще одну акцію “Не бий! Кохай та захищай!”. Українські дівчата підуть до Кабміну та Адміністрації Президента і перед “беркутівцями” викладуть з живих квітів серце як символ добра та любові, що врятують Україну.

Нагадаємо, на Народне віче 1 грудня у Києві вийшли більш як 500 тисяч громадян, обурених жорстоким розгоном «беркутівцями» Євромайдану в ніч на 30 листопада.

Джерело: Уніан
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути