chrome firefox opera safari iexplorer

На Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро-2016 борці змагатимуться за новими правилами

18 грудня 2013 о 11:07

Міжнародна федерація об'єднаних стилів боротьби (FILA) змінила вагові категорії, правила і формат проведення змагань з вільної та греко-римської боротьби

Відтепер на Олімпійських іграх у кожному виді боротьби (вільній, жіночій і греко-римській) буде розігруватися по 6 комплектів нагород, повідомляє офіційний сайт FILA.

У чоловічій вільній боротьбі будуть діяти такі вагові категорії: 57 кг, 65 кг, 74 кг, 86 кг, 97 кг і 125 кг. У жіночій вільній боротьбі — 48 кг, 53 кг, 58 кг, 63 кг, 69 кг і 75 кг. У греко-римській — 59 кг, 66 кг, 75 кг, 85 кг, 98 кг і 130 кг.

Досі чоловіки обох стилів боротьби на Іграх боролися в 7-и вагових категоріях, а жінки — в 4-х.

На чемпіонатах світу, Європи та інших турнірах, що відбуваються під егідою FILA, будуть додані «проміжні» вагові категорії. Для “вільників” — 61 кг і 70 кг, класиків — 71 кг і 80 кг, жінок — 55 кг і 60 кг.

Дещо змінився і регламент змагань. Тепер для перемоги за технічної переваги у вільній боротьбі потрібно набрати різницю в балах у 10 очок, а у греко- римській — 8. Усі кидки у вільній боротьбі оцінюватимуться в 4 очки, а в греко -римській стільки ж балів призначатиметься за кидок і контроль над суперником, 5 балів — за кидок з великою амплітудою.

Зміни в правилах набудуть чинності з 1 січня 2014 року.

Нагадаємо, через ризик зникнути з програми Олімпійських ігор FILA цього року вже змінила правила змагань. Чемпіонат світу-2013 у вересні проводився за новим регламентом — два періоди по 3 хвилини кожен, а остаточний рахунок зустрічі сумується з набраних балів у кожному періоді.

Зазначимо, такі ж правила діяли до 2005 року. Потім вони були змінені (періоди по 2 хвилини; рахунок вівся по виграних періодах, а не по набраних балах; а за нульової нічиєї в періоді переможець визначався клінчем — один борець у більш вигідному положенні брав захват ноги суперника і, як правило, здобував переможні бали).

Джерело: Espreso.tv
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути